به گزارش روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی از تاثیر شگرف شعر بر انقلاب اسلامی گفت.
دکتر سیدعباس صالحی در ابتدای سخنانش به حضور پررنگ و عمیق شعر در ایران اشاره کرد و گفت: شعر با ایران همزاد است؛ تاریخ کهن ایران به گونهای پا به پای شعر حرکت کرده است، قدم زده است و به امروز ایران رسیده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: شعر چشمه حیات ایرانی است و چون آب گوارا و روان در رودخانه تاریخ ایران جریان و سریان داشته است. ما ملتی بودهایم و هستیم که با شعر سخن گفتهایم با شعر با یکدیگر ارتباط برقرار کردهایم و حتی پیامآور آسمانی، پیامبر ایرانی، زرتشت در گاتاها پیامش را با زبان شعر به مردم منتقل کرد. شعر هویت ایران است. همه دنیا ما ایرانیها را با شعر میشناسند.
وی در ادامه با اشاره به همراهی شعر و ادبیات در همه دوران پر فراز و نشیب تاریخ ایران گفت: در هر دورهای از تاریخ پر فراز و فرود ایران عزیز هر گاه که حادثه مهمی بوده است، در پیش نیاز آن شعر بوده است، همراه آن شعر بوده است و در پسینه آن شعر حرکت کرده است. جنبشهای بزرگ و کوچک این سرزمین با شعر پیوند خورده است.
دکتر صالحی در ادامه صحبتهایش با اشاره به نقش ادبیات در انقلاب اسلامی ایران گفت: انقلاب اسلامی ایران که اکنون در چهلمین سالگردش هستیم، به گونهای مدیون شعر و شاعران است، وامدار کلمات شاعرانه است. انقلاب اسلامی ایران به درستی، انقلاب کلمات است. انقلابهای اجتماعی در کل جهان هر کدام به نامی توصیف میشوند و انقلاب ایران انقلاب کلمه بود. کلمهای که گاهی در قالب خطابه درمیآمد و گاهی در قالب شعر. به گونههای مختلف، واژههای شاعرانه در انقلاب اسلامی راه یافتهاند. شاعران ایرانی سهم قابل توجهی در تهییج اجتماعی، در آگاهی بخشی اجتماعی از ۲۸ مرداد به بعد، از ۱۳۴۲ به بعد تا ۱۳۵۷ داشتند؛ سهمی که موثر و انکارناپذیر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: جریان شعر و شاعری بعد از انقلاب اسلامی و در این چهل سال اخیر رو به رشد بوده است. طبق آمار خانه کتاب از سال ۵۷ تا دی ماه ۹۷، ۴۵۴۰۰ کتاب اول منتشر شده که از این تعداد ۳۱۰۲۸ عنوان مربوط به شاعران قرن چهارده بوده است. جریان قابل توجهی از شاعران را در چهل سال اخیر داشتیم. اینها رویشهای ایران ماست، ایرانی که با شعر زاده شده و با شعر ماندگار شده، ادامه حیات داده و ماندگار خواهد بود.
دکتر صالحی در پایان از هیات علمی و هیات داوران سیزدهمین جشنواره شعر فجر، معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد و بنیاد شعر و ادبیات داستانی تقدیر و تشکر کرد.
لینک کوتاه: https://adabiatirani.ir/2MOkNV8