در ابتدای برنامه، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی که میزبانی این جلسه را برعهده داشت، ضمن عرض خیرمقدم و تبریک عید غدیر، گفت: ادبیات چرخ اقتصاد، فرهنگ و اجتماع را به حرکت در می آورد و نقش بزرگی در کاهش آسیب های اجتماعی ایفا میکند.
حجت الاسلام دکترناصر خدایاری افزود: ما آماده هرگونه همکاری متقابل با انجمن های ادبی هستیم البته این همکاری منوط به کنش و پویش متقابل است.
در ادامه، بهروز جلالی دبیرِ کارگروه اجرای آییننامه انجمنهای ادبی با تشریح روند اعطای شناسه به انجمنهای ادبی گفت: از بین یکهزار و سی انجمن ادبی که در سامانه امور انجمن های ادبی کشور ثبت نام کردهاند، پس از برگزاری جلسات «کارگروه اعطای شناسه به انجمنهای ادبی» برای ۴٠٠ انجمن ادبی شناسه ملی صادر شده است.

وی در خصوص بودجه اختصاص یافته به انجمنهای ادبی گفت: تا پیش از این، هیچ سابقهای برای تخصیص بودجه به انجمن های ادبی در کشور نداشتیم، ولی درسال جاری بین ١۵ تا ٢٠ میلیارد ریال اعتبار به این بخش اختصاص یافته که امیدواریم در سال جاری حداقل پنجاه درصد این بودجه تخصیص یابد.
معاون امور فرهنگی بنیاد شعر و ادبیات داستانی، آذربایجان غربی را استانی توانمند در حوزه ادب و فرهنگی دانست و اضافه کرد: این توانمندی می تواند در شکوفایی روزافزون انجمنها موثر باشد.
جلالی در پایان با تاکید بر حمایت از انجمنهای ادبی گفت: ما با تمام توان درکنار انجمن های ادبی که طرحهای کیفی ارائه می دهند، ایستاده و از آنان پشتیبانی می کنیم و به زودی، خانه انجمنهای ادبی را همانند خانه سینما، تئاتر و موسیقی راهاندازی خواهیم کرد.
غلامرضا طریقی دبیر مجمع عمومی انجمنهای ادبی کشورنیز با ابراز خرسندی از حضور در جمع انجمنهای ادبی آذربایجان غربی گفت: من همیشه به عنوان شاعر در مجامع ادبی حاضر میشدم، ولی روزی که مسئولیت دبیری انجمنهای ادبی را پذیرفتم، ایمان داشتم که اتفاق بسیار خوبی در حال وقوع است. آن هم به این دلیل که بیش از بیست سال است با مشکلات انجمن ادبی آشنا هستم.

وی افزود: تابحال انجمنهای ادبی با همکاری ادارات ارشاد فعالیت میکردند، ولی این ارتباط به دلیل محدودیتهای ادارات ارشاد در مسائلی مانند بودجه یا حوزههای وسیع فعالیتهای فرهنگی-هنری همواره دچار مسائلی بوده که مجمع انجمنهای ادبی به عنوان بازوی اجرایی به دنبال برطرف کردن آنهاست.
طریقی در پایان با تاکید بر اجباری نبودن ثبت انجمنهای ادبی گفت: اعطای شناسه فقط برای ساماندهی و حمایت از اجرای برنامهها بوده و انجمنها در صورت عدم تمایل به ثبت، میتوانند کمافیالسابق به فعالیتهای خود ادامه دهند.
در ادامه جلسه، دبیران انجمن های ادبی به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود پرداخته و خواستار رفع مشکلات انجمن های ادبی استان شدند.
نبود فضای کافی و مناسب برای اجرای برنامه های انجمن های ادبی و مشکلات مالی از شاخص ترین دغدغه های انجمن های ادبی آذربایجان غربی در این نشست بود.

گفتنی است، عصر پنجشنبه در برنامه دیگری، شب شعر غدیر ارومیه با حضور استاد محمدعلی مجاهدی، استاد عسگر شاهیزاده اردبیلی و شاعران استان آذربایجان غربی برگزار شد.
لینک کوتاه: https://wpu.ir/y6rj3