description متن perm_media گالری تصاویر volume_up مستندات صوتی videocam مستندات ویدئویی
23 دسامبر 2016
description
مهدی قزلی:

برگزاری دوره داستان‌نویسی آل‌جلال مبتنی بر تجربه‌های ملی و خارجی است

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی گفت: در برگزاری دوره‌های داستان‌نویسی آل‌جلال، از تجربه‌های داخلی و خارجی برپایی این دوره‌های آموزشی استفاده کرده‌ایم.

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی گفت: در برگزاری دوره‌های داستان‌نویسی آل‌جلال، از تجربه‌های داخلی و خارجی برپایی این دوره‌های آموزشی استفاده کرده‌ایم.
به گزارش روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، ششمین دوره داستان‌نویسی آل‌جلال بعدازظهر امروز جمعه ۳ دی در محل مجتمع آدینه افتتاح شد.
مهدی قزلی، مدیرعامل این بنیاد در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه دوره داستان‌نویسی آل‌جلال، با تأکید بر اینکه بنیاد شعر و ادبیات داستانی، دوره‌های آموزشی و کارگاهی خود را با نویسندگان جوان برگزار می‌کند و بر انجام این روند هم اصرار دارد، گفت: در کشورهای پیرامون ما انجمن‌هایی که مانند بنیاد شعر و ادبیات داستانی، مسئولیت ترویج ادبیات را به عهده دارند، دوره‌های خود را با حضور نویسندگان مسن‌تر برگزار می‌کنند و فعالیتشان برای آنهاست؛ اما بنیاد فعالیت خود را برای نویسندگان جوان‌تر برنامه‌ریزی می‌کند تا در تربیت نسل نویسندگان حاذق و کارآمد نقش خود را ایفا کند.
وی افزود: به این نکته هم تأکید داریم که باید حرمت نویسندگان پیشکسوت را حفظ و از تجربیات ارزشمند آنان برای آموزش نویسندگان استفاده کرد؛ اما احترام به نویسندگان جوان و برگزاری دوره‌ها با حضور آنان را برای خود افتخار می‌دانیم.
قزلی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: از شما ادب‌جویان عزیز خواهش می‌کنیم که با بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، با ناشران و با انجمن‌های ادبی همکاری مستمر داشته باشید تا نتایح مثبت برگزاری این دوره‌ها مشهود شود.
وی با اشاره به اینکه همراه با ششمین دوره داستان‌نویسی آل‌جلال، دوره‌های پیشرفته داستان و رمان با حضور داوود غفارزادگان و احمد دهقان برگزار می‌شود، ادامه داد: ادب‌جویانی که دوره را با موفقیت به پایان برسانند و آثار خوب خود را به بنیاد ارسال کنند، زمینه حضورشان در دوره‌های پیشرفته بعدی که با حضور اساتید مبرز داستان و رمان برگزار می‌شود، فراهم خواهد شد.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در پایان سخنانش گفت: برای برگزاری این دوره آموزشی، تجربه ۵ دوره برگزاری دوره‌های پیشین آل‌جلال و همچنین دوره‌های مشابه در داخل و خارج از کشور مانند کشورهای روسیه و لبنان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، ششمین دوره آموزشی داستان‌نویسی «آل‌جلال»‌ با حضور ۱۳۰ ادب‌جو از سراسر کشور و تعدادی از نویسندگان جوان افغانستان برگزار می‌شود که با تدریس ابوتراب خسروی، قاسمعلی فراست، خسرو باباخانی، ابوالفضل حری، مجید قیصری، میثم امیری و محمدحسن شهسواری، مباحث داستان‌نویسی را به صورت علمی و فشرده می‌آموزند.
کارگاه خلاقه نوشتن، ماهیت داستان و خصلت‌های آن (تفاوت منطق شعر و داستان)، انتخاب سوژه ـ انتخاب اسم (رمان + داستان) و پرسش و پاسخ عمومی درباره داستان‌نویسی و تشریح نتایج کارگاه خلاقه نوشتن، از جمله عناوین دروس و کارگاه‌هایی است که در ششمین دوره داستان‌نویسی آل‌جلال ارایه می‌شود.
همچنین در این دوره که تا ظهر یکشنبه ۵ دی ادامه دارد، دوره‌های پیشرفته داستان با تدریس داود غفارزادگان و حضور رضا امیرخانی و محمدرضا بایرامی و دوره پیشرفته رمان با تدریس احمد دهقان و با حضور ابوتراب خسروی، محمدرضا بایرامی و محمدحسن شهسورای، برای اعضای ثابت این دوره‌ها که از دوره‌های پیشین داستان‌نویسی آل‌جلال گزینش شده‌اند، برگزار می‌شود.
ششمین دوره داستان‌نویسی آل‌جلال، همزمان با اختتامیه نهمین جایزه ادبی جلال آل‌احمد تا پنجم دی‌ماه در مجتمع آدینه تهران جریان دارد. جایزه جلال، فردا شنبه چهارم دی‌ماه در تالار وحدت به کار خود پایان می‌دهد.