description متن perm_media گالری تصاویر volume_up مستندات صوتی videocam مستندات ویدئویی
24 نوامبر 2018
description
قزلی در جمع دبیران انجمن‌های ادبی استان اصفهان:

حضور ۱۲۰ انجمن در این نشست، بزرگترین دستاورد مجمع انجمن‌های ادبی است

در آخرین روز از هفته کتاب و کتابخوانی، نشست انجمن‌های ادبی استان اصفهان به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در مجتمع سیتی‌سنتر برگزار شد.

در این نشست که با حضور مهدی قزلی مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و رئیس کارگروه اجرای آئین‌نامه امور انجمن‌های ادبی، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان، غلامرضا طریقی دبیر مجمع عمومی انجمن‌های ادبی کشور و محمدرضا کاکایی دبیر انجمن‌های ادبی استان اصفهان برگزار شد، پیرامون مسائل مربوط به آیین‌نامه امور انجمن‌های ادبی بحث و تبادل‌نظر شد.
در آغاز این برنامه، محمدرضا کاکایی دبیر انجمن‌های ادبی استان اصفهان، ضمن خوش‌آمدگویی به حاضران و تقدیر از مسئولین کارگروه اجرای آئین‌نامه امور انجمن‌های ادبی برای حضور در این نشست گفت: خوشبختانه تاکنون شاهد ثبت حدود هفتاد انجمن از استان اصفهان در سامانه جامع امور انجمن‌های ادبی بودیم که امیدوارم با ثبت دیگر انجمن‌های ادبی و پیوستن به این جمع، بتوانیم قدم‌های بعدی را برای اجرای طرح‌های بزرگ فرهنگی و ادبی در استان برداریم.

قزلی: امروز شاهد بالندگی چشمگیر انجمن های ادبی اصفهان هستیم

در ادامه این نشست، مهدی قزلی با ابراز خرسندی از حضور حدود ۱۲۰ انجمن استان اصفهان در این برنامه گفت: بزرگترین نمونه برای موفقیت برگزاری نخستین مجمع انجمن‌های ادبی کشور، حضور دبیران ۱۲۰ انجمن در برنامه است. رخدادی که در سال‌های اخیر نمی‌توان برای آن سابقه‌ای یافت. ایجاد هویت جمعی، متشکل شدن و ارتباط انجمن‌ها با یکدیگر، بزرگترین دستاورد مجمع انجمن‌های ادبی است.
وی با اشاره به بخش‌هایی از آئین‌نامه انجمن‌های ادبی گفت: این آئین‌نامه، حاصل تجربیات پیشکسوتان و کارشناسان انجمن‌‌های ادبی کشور است وبه گونه‌ای تنظیم شده که نقشه راه را به روشنی برای ثبت انجمن‌ها، فعالیت آنان، ارائه طرح و دریافت حمایت ترسیم کرده است.
قزلی در ادامه به اهمیت آئین‌نامه جامع امور انجمن‌های ادبی اشاره کرد و گفت: این آئین‌نامه اولین سند مکتوب در چهل سال اخیر درباره انجمن‌های ادبی است که توسط بالاترین مقام فرهنگی کشور یعنی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی توشیح و ابلاغ شده است.
رئیس کارگروه اجرای آئین‌نامه امور انجمن‌های ادبی درباره میزان ثبت در سامانه و دریافت شناسه انجمن‌های ادبی گفت: از ۱۱۵۳ انجمن ثبت شده در سامانه جامع امور انجمن‌های ادبی، ۵۱۳ انجمن در کارگروه اعطای شناسه، فرایند دریافت شناسه را طی می‌کنند و ۴۰۳ انجمن شناسه خود را دریافت کرده‌اند. مابقی انجمن‌ها در حال رفع نقص در مدارک ارسالی هستند.


وی با اعلام استان اصفهان به عنوان دومین استان از حیث میزان فعالیت و تعداد انجمن‌های شناسه‌دار گفت: از ۱۱۷ انجمن فعال در استان اصفهان، ۶۹ انجمن برای دریافت شناسه به سامانه مراجعه کرده‌اند که ۲۵ انجمن در همین نشست، شناسه‌های خود را دریافت خواهند کرد که این نشانه‌ای از بالندگی انجمن‌های ادبی استان است.
قزلی افزود: سامانه جامع امور انجمن‌های ادبی به گونه‌ای طراحی شده که به دور از هر گونه بوروکراسی اداری، دبیر هر انجمن می‌تواند ظرف کمتر از ۳۰ دقیقه مراحل ثبت انجمن و ارسال مدارک را به صورت الکترونیکی به انجام برساند. پس از ثبت انجمن، در صورت تکمیل مدارک، در کمتر از ۱۰ روز شناسه ملی انجمن ادبی صادر خواهد شد.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در پایان ابراز امیدواری کرد؛ در آینده‌ای نزدیک، با گشایش خانه انجمن‌های ادبی، کلیه امور انجمن‌های ادبی به این خانه واگذار شود.
در ادامه این جلسه، حجت الاسلام انصاری، مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان، با اشاره به تاریخچه ادبیات و فرهنگ غنی این استان، گفت: اصلی ترین وظیفه انجمن‌های ادبی، زمینه‌سازی برای رشد و بالندگی شاعران و نویسندگان است که باید در این مسیر، نیاز اصلی جامعه مخاطب را به درستی درک کرد.

طریقی: همه انجمن‌های ادبی کشور، طرحانه حمایتی خود را دریافت کردند

غلامرضا طریقی، دبیر مجمع عمومی انجمن‌های ادبی کشور نیز در ادامه این نشست با ابراز خرسندی از حضور در جمع انجمن‌های ادبی استان اصفهان گفت: با شناختی که از محافل ادبی و شاعران استان اصفهان دارم، آینده درخشانی برای انجمن‌های ادبی این خطه پیش‌بینی کرده و آرزومند به ثمر نشستن تلاش‌های دوستان شاعر و نویسنده این استان هستم.
وی در ادامه افزود: امروز در اصفهان اعلام می‌کنم، به رغم محدودیت‌های بودجه‌ای، با همت بنیاد شعر و ادبیات داستانی، آخرین بخش از طرحانه‌های انجمن‌های ادبی واجد شرایط پرداخت شد و در این زمینه از طرح‌ها و ایده‌های انجمن‌های ادبی حمایت شایسته‌ای انجام شد و به بیان دیگر، کارگروه امور انجمن‌های ادبی و بنیاد بر سر قولی که اردیبهشت ماه، در نخستین مجمع عمومی انجمن‌های ادبی کشور داده شد، ایستاد.
در ادامه، دبیران انجمن های ادبی حاضر در نشست، به ارائه نظرات و پیشنهادهای خود پرداخته و درباره برخی مشکلات انجمن های ادبی استان با اعضای کارگروه اجرای آئین‌نامه امور انجمن‌های ادبی به گفت‌و‌گو پرداختند.
در پایان این جلسه، انجمن‌هایی که مدارک خود را تکمیل کرده بودند، شناسه‌ ملی خود را دریافت کردند و به انجمن‌هایی که برای دومین جشنواره ملک‌الشعرای بهار طرح ارسال کرده بودند نیز طرحانه اهدا شد.
گفتنی است پیش از این، جلسات هم‌اندیشی انجمن‌های ادبی در استان‌های زنجان، خوزستان، شهرستان‌های استان تهران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، تهران بزرگ و فارس برگزار شده است.