description متن perm_media گالری تصاویر volume_up مستندات صوتی videocam مستندات ویدئویی
24 دسامبر 2016
description

خطابه‌های ۶۰ ثانیه‌ای در اختتامیه جایزه جلال

برندگان نهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد، پس از دریافت جوایز خود در بخش‌های مختلف این جایزه، خطابه‌های ۶۰ ثانیه‌ای را بیان کردند که در میان آنها از بغض و حسرت تا شور و شعف، حس می‌شد.

برندگان نهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد، پس از دریافت جوایز خود در بخش‌های مختلف این جایزه، خطابه‌های ۶۰ ثانیه‌ای را بیان کردند که در میان آنها از بغض و حسرت تا شور و شعف، حس می‌شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، نهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد با همه فراز و نشیب‌های خود و پس از حدود ۲ ماه فعالیت‌ شبانه‌روزی گروه‌های علمی، داوری، اجرایی و پشتیبانی، شامگاه شنبه ۴ دی با معرفی برندگان جایزه در بخش‌های مختلف به پایان رسید.

در این مراسم علاوه بر سخنرانی سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و دبیر اجرایی جایزه و منیژه آرمین، دبیر علمی جایزه، این مراسم شاهد برنامه‌های دیگری نیز بود.

از جمله این برنامه‌ها می‌توان افتتاح «جایزه جهانی داستان فارسی» که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین نصیر احمد نور، سفیر افغانستان در تهران و سیدرضا محمدی، رییس اتحادیه نویسندگان و ناشران افغانستان صورت گرفت، رونمایی از تمبر ویژه نهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد، تجلیل از تمام نامزدهای بخش‌های رمان، داستان کوتاه و مستندنگاری این دوره، اعطای درجه یک هنری به ۷ تن از نویسندگان کشورمان، تکریم از محمد اکرم عثمان، نویسنده فقید و افغانستانی رمان دوجلدی «کوچه ما» و خطابه‌های ۶۰ ثانیه‌ای برندگان جوایز در بخش‌های مختلف اشاره کرد.

حسین فخری، نویسنده کتاب «خروسان باغ بابُر» و برنده بخش داستان کوتاه بخش ویژه افغانستان پس از دریافت جایزه خود گفت: امروز جایزه‌ای با نام نویسنده‌ای بزرگ به من رسید که شیفته او و به ویژه نثر و سفرنامه‌های او هستم. این جایزه، بزرگ‌ترین افتخار من است و به همین دلیل از دوستانی که مرا انتخاب کرده‌اند و از جمهوری اسلامی ایران تشکر می‌‎کنم.

سیدعلی موسوی نویسنده کتاب «کابل جای آدم نیست» یکی از برگزیدگان این بخش نیز در سخنان کوتاهی با اشاره به اینکه این جایزه یک اتفاق مهم در گستره زبان فارسی به شمار می‌رود، ابراز امیدواری کرد، این حرکت تداوم داشته باشد.

وی همچنین با اشاره به اینکه ایران را خانه دوم خود می‌داند، جایزه‌اش را به ملت افغانستان تقدیم کرد.

محمد رهنورد زریاب، نویسنده رمان «چارگرد قلا گشتم» برنده بخش رمان بخش ویژه افغانستان هم پس از دریافت جایزه خود گفت: من کتابم را به این جایزه معرفی نکرده بودم و تا همین لحظه نیز از برگزیده بودنش خبری نداشتم؛ به همین خاطر خیلی شگفت‌زده‌ام و از دریافت جایزه بسیار خشنودم و از لطف شما سپاسگزار.

گلعلی بابایی، نویسنده کتاب «پیغام ماهی‌ها» و تقدیری بخش مستندنگاری این جایزه در سخنان خود با بیان اینکه زندگینامه شهید مدافع حرم سردار حسین همدانی را در مدت زمان حدود یک ماه نوشته و منتشر کرده است، جایزه خود را به خانواده شهدای مدافع حرم تقدیم کرد.

مریم برادران، نویسنده کتاب «ر» نیز که به صورت مشترک با گلعلی بابایی در بخش مستندنگاری جایزه جلال مورد تقدیر قرار گرفت نیز در سخنان کوتاهی بیان کرد: خوشحالم که مرد شوریده کتاب «ر» (شهید رسول حیدری که در بوسنی به شهادت رسید و اولین شهید جمهوری اسلامی در این کشور لقب گرفت) دیده شد و امیدوارم امثال او در زندگی ما بیش از این دیده شوند.

همچنین آرش صادق‌بیگی، نویسنده کتاب «بازار خوبان» و برنده بخش مجموعه داستان این جایزه در سخنانش از تلاش برای قصه‌گویی خود با استفاده از ظرافت‌های زبان فارسی سخن گفت.

محمدرضا بایرامی هم که با کتاب «لم یزرع» برنده بخش رمان نهمین دوره جایزه ادبی جلال آل‌احمد شد در سخنان خود اظهار کرد: من از نوجوانی از علاقمندان جلال آل‌احمد بودم و اولین کار ادبی‌ام که یک نوجوان شخصیت اصلی‌اش بود را به یاد وی نوشتم و باید بگویم شخصیت اصلی آن رمان هم جلال بود.

وی افزود: وقتی نویسنده‌ای جایزه می‌گیرد، گفته می‌شود که این جایزه نباید در شیوه نوشتن و زندگی او تأثیر بگذارد؛ اما چون ما نویسندگان ایرانی اصولاً سختکوش نیستیم، دوست داریم جایزه در شیوه نوشتن و شیوه زندگی ما تأثیر بگذارد. به همین خاطر، اینکه امکان مالی این جایزه را کم کرده و از ما دریغ داشتند، پسندیده نیست. از ما که گذشت اما امیدوارم این اتفاق در ادامه اصلاح شود.

در این مراسم، مجید قیصری، هدایت‌الله بهبودی، داوود غفارزادگان، میثاق امیرفجر، رضا امیرخانی، ابوتراب خسروی و محمدرضا کاتب، گواهینامه درجه یک هنری خود را از دستان سیدرضا صالحی‌ امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کردند.

ابوتراب خسروی پس از دریافت درجه یک هنری گفت: این مجمع یک بستر فرهنگی را مهیا می‌کند که ادبیات داستانی به مثابه مفاهمه فراگیر کل جامعه را دربرگیرد. با این هدف که درک حضوری دیگر، هدفش باشد.

داوود غفارزادگان نیز گفت: حضور همزمان نویسندگان افغانستان در این جلسه شگفت‌انگیزم کرد.

مجید قیصری بیان کرد: چند ماه قبل باید این گواهینامه را در دفتر آقای صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت می‌کردم که در سفر بودم. حالا در این مراسم دریافتش می‌کنم؛ پس در این باره و برای من، دیر رسیدن بهتر از زود رسیدن بود!

رضا امیرخانی هم با لحنی طنز گفت: چیزهای راندنی را دوست دارم؛ مانند اتومبیل‌رانی، دوچرخه‌رانی و … اما حکمرانی را نمی‌پسندم! گفتند که قرار است به من گواهینامه بدهند. سئوال می‌کردم که با این گواهینامه چه چیزی را قرار است برانم؟ پاسخی نمی‌گرفتم و می‌ترسیدم که نکند قرار است حکمرانی کنم؟ دیدم نه، معادل دکتری است. به اعتبار همین دکترا، هفته آینده مطبم را برای معالجه بیماری‌های ادبی و بی‌ادبی راه‌اندازی خواهم کرد!

در مراسم پایانی نهمین جایزه ادبی جلال آل‌احمد، همچنین از خانواده‌های شهیدان سردار حسین همدانی و رسول حیدری تجلیل شد.