description متن perm_media گالری تصاویر volume_up مستندات صوتی videocam مستندات ویدئویی
9 می 2018
description
روز پرکار مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در نمایشگاه کتاب

قزلی: با همراهی انجمن‌های ادبی، اتفاق بزرگی در شُرُف وقوع است

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی روز گذشته با حضور در نمایشگاه کتاب، در نشست خبری نخستین مجمع انجمن‌های ادبی، گفت‌و‌گوی اختصاصی با خبرگزاری ایرنا و مصاحبه رادیو گفتگو شرکت کرد و برنامه‌های بنیاد را برای نخستین مجمع انجمن‌های ادبی ایران و دومین جایزه ملک‌الشعرای بهار تشریح کرد.

شناسایی ۵۸۰ انجمن ادبی در سراسر کشور

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در نشست خبری ظهر دیروز با اشاره به آمار ثبت انجمن‌های ادبی کشور گفت: پس از از ابلاغ «آئین‌نامه امور انجمن‌های ادبی» توسط وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، در اولین قدم، اقدام به شناسایی و سازماندهی انجمن‌های ادبی سراسر کشور کردیم که تاکنون ۵۸۰ انجمن  از ۱۸۴ شهرستان در «سامانه جامع امور انجمن‌های ادبی» ثبت‌نام کرده‌اند.

قزلی استان تهران را با ۶۷ انجمن، خوزستان را با ۵۹ انجمن، فارس با ۵۱ انجمن و خراسان رضوی را با ۴۷ انجمن  از استانهایی که بیشترین انجمن را دارا هستند عنوان کرد و گفت: امیدواریم بقیه انجمن‌ها نیز اقدام به ثبت نام کنند.

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان عنوان کرد: با حکم دکتر محسن جوادی، معاونت فرهنگی وزیر ارشاد، محمدرضا زائری، اسماعیل امینی، فریبا یوسفی، مهدی محمدی، بهروز جلالی و من به عنوان اعضای کارگروه اعطای شناسنه انجمن‌های ادبی منصوب شدیم.

رئیس کارگروه اعطای شناسه انجمن‌های ادبی با اشاره به شیوه انتخاب دبیر انجمن‌های ادبی، گفت: هفته گذشته در اولین جلسه کارگروه، ۴۹ نامزد برای ورود به انتخابات دبیری انجمن‌های ادبی که روز ۲۲ اردیبهشت برگزار می‌شود، تعیین صلاحیت شدند. دبیر انتخابی مجمع نیز به اعضای کارگروه یادشده اضافه خواهد شد.

مشارکت انجمن‌های سراسر کشور، فراتر از انتظار بود

مهدی قزلی با حضور در استودیوی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) پاسخگوی برخی سوالات درباره ساماندهی انجمن‌های ادبی شد.

وی گفت: در ابتدا با تخمین حدود ۵۰۰ انجمن فعال در کشور، منتظر ثبت‌نام حدود ۶۰ درصد از آنها بودیم، ولی خرسندم که اعلام کنم، امروز با ثبت‌نام ۵۸۰ انجمن ادبی از کلیه استان‌های کشور، می‌توان نوید روزهای خوبی را برای جامعه ادبی کشور داد.

قزلی در پاسخ به سوالی راجع به نحوه اطلاع‌رسانی ثبت‌نام انجمن‌های ادبی کشور گفت: همکاران من در بنیاد شعر و ادبیات داستانی، بیش از ۱۰۰۰ تماس تلفنی با فعالان فرهنگی کشور داشته‌اند که جا دارد از تلاش‌های آنها تشکر کنم. این رایزنی گسترده منجر به اتفاقی بزرگ شد که فراتر از انتظار ما بود.

در بخش دیگری، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی درباره برنامه روز ۲۲ اردیبهشت این‌گونه توضیح داد: دبیران انجمن‌های ثبت‌نام شده در «سامانه جامع امور انجمن‌های ادبی از صبح جمعه ۲۱ اردیبهشت میهمان ما در مجتمع فرهنگی آدینه هستند تا با برگزاری جلسات توجیهی، مقدمات کار برای انتخاب دبیرِ «خانه انجمن‌های ادبی» فراهم کنیم. در نهایت، عصر شنبه ساعت ۱۸ با حضور دکتر سیدعباس صالحی، دکتر محسن جوادی، شاعران، نویسندگان و فعالان و پیشکسوتان عرصه فرهنگ، با انتخاب دبیر، فعالیت‌های انجمن‌های ادبی وارد عرصه جدیدی خواهد شد.

قزلی در پاسخ به سوالی درباره جایزه ملک‌الشعرای بهار گفت: روز شنبه، آئین پایانی دومین دوره جشنواره انجمن‌های ادبی موسوم به جایزه ملک‌الشعرای بهار برگزار خواهد شد. این جشنواره با بررسی فعالیت‌های سال گذشته و طرح و ایده‌های انجمن‌های ادبی برای سال ۹۷، برگزیدگان خود را خواهد شناخت.

 

شناسایی انجمن‌ها، اولین گام برای اخذ تصمیم‌های مهم در این حوزه است

مهدی قزلی با حضور در استودیو رادیو گفتگو در نمایشگاه کتاب، به نکات دیگری درباره ساماندهی انجمن‌های ادبی اشاره کرد.

وی گفت: انجمن‌های ادبی جزء لاینفک سنت‌های فرهنگی ماست و سابقه طولانی در سابقه ادبیات ما دارد. لذا تلاش داریم تا با شناخت و ساماندهی انجمن‌های فعال کشور، زمینه مساعدی را برای رشد بیش از پیش آنها فراهم آوریم.

قزلی در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو با اشاره به آئین نامه ابلاغی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: برای اولین بار در چهل سال گذشته، با ابلاغ «آئین‌نامه امور انجمن‌های ادبی» توسط دکتر سیدعباس صالحی فرایند شناسایی، ساماندهی و متشکل کردن انجمن‌های ادبی توسط بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان آغاز شده است.

رئیس کارگروه اعطای شناسه به انجمن‌های ادبی در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو گفت: قرار نیست که انجمن‌های ادبی زیرنظر بنیاد کار کنند، زیرا این انجمن‌ها فی‌الذاته گروه‌های مستقل و غیرانتفاعی هستند که در زمینه‌های مختلف فرهنگی در حال فعالیتند. اعطای شناسه برای ما مساله شناسایی کمیت، میزان فعالیت‌ها و پراکندگی جغرافیایی را در بر دارد که به تصمیم‌های مدیریتی بهتر و موثرتری برای انجمن‌ها می‌انجامد و برای انجمن‌ها نیز از سویی باعث شکل‌گیری هویت جمعی می‌شود و از سوی دیگر، منجر به حمایت مادی و معنوی از طرح‌ها و برنامه‌های آنها خواهد شد.

مهدی قزلی در انتهای این گفت‌و‌گو تاکید کرد: به هیچ وجه به دنبال اعطای مجوز نیستیم، چونکه انجمن‌های ادبی می‌توانند بدون ثبت در «سامانه جامع امور انجمن‌های ادبی» به نشانی HLCLUBS.ir نیز فعالیت خود را ادامه دهند، ولی بنا را بر این گذاشتیم که حمایت‌های ما و ادارات ارشاد از این به بعد منحصراً به انجمن‌های ادبی دارای شناسه تعلق خواهد گرفت.

 

گفتنی است، نخستین مجمع انجمن‌های ادبی ایران و اختتامیه دومین دوره جایزه ملک‌الشعرای بهار، روز شنبه ۲۲ اردیبهشت‌ از ساعت ۱۸ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجتمع فرهنگی آدینه واقع در بزرگراه آبشناسان، بعد از بزرگراه ستاری، خیابان شقایق، کوچه دهم، نبش بنفشه برگزار خواهد شد.