به گزارش روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، این همایش از سوی انجمن ادبی «جام جهانبین» تربتجام و با حمایت بنیاد شعر و ادبیات داستانی با حضور شافعی، معاون فرماندار، حسینی، شهردار، فیاض رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه دیگر مسولان و مقامات شهر تربت جام در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهر برگزار شد.
در این گردهمایی یک روزه که به مناسبت هفته وحدت و با محوریت وحدت ملی و مذهبی برگزار شد، شاعران برجستهای همچون محمدکاظم کاظمی، غلامرضا طریقی، علیرضا بدیع، جویا معروفی، احسان تاجی، زهرا حسینزاده و جمعی از شاعران تربتجام از جمله ایرج سامانی، حسن عبدی، هادی گیصوری، فاطمه غلامی و … حضور داشتند و به خوانش اشعار خود پرداختند. جمعی از شاعران فارسی زبان از کشورهای همسایه نیز آثار خود را به دبیرخانه این همایش ارسال کرده بودند.
توسعه تعامل بنیاد با انجمنهاى ادبى
بهروز جلالى، معاون فرهنگى بنیاد شعر و ادبیات داستانى ایرانیان طی سخنانى در آیین اختتامیه همایش «یاران یکدل» ضمن تبریک هفته وحدت، سالروز ولادت پیامبر اکرم(ص) و نیز میلاد حضرت امام جعفر صادق(ع) تأکید کرد: برگزارى این همایش، ثمره اجراى موفق جشنواره انجمنهاى ادبى از سوى بنیاد شعر و ادبیات داستانى در اردیبهشت امسال است؛ که با حضور گسترده انجمنهاى ادبى سراسر کشور در تهران برگزار شد.
جلالى در آغاز سخنانش در شرح معنا و مفهوم شعر، گفت: شعر، شرح آرمانها و آرزوهایی است که رستگاری انسان را جستجو میکند. کیمیایی از عشق و معرفت است که غبار جهل را از جان و جهان برگرفته و چشمهسار زلالی است که انسان را از درک و دانایی سیراب میخواهد.
وى افزود: گنجینه بیبدیل شعر پارسی، گواه فروزانی بر این واقعیت است که در میان انبوه تیرگیهای روزگار، شاعران، پیوسته، منادیان توحید و مؤذنان سعادت بودهاند و به شهد شعر، صلحآفرین و نجاتبخش شدهاند.

معاون فرهنگى بنیاد شعر و ادبیات داستانى همچنین شعر را مرهم مصایب و ملال جهان پرفتنه معاصر و جان مجروح انسان امروز دانست و ادامه داد: بهره بردن از مجال مغتنم شعر براى درمان آلام بشریت، بدون تردید جز به همنفسی و همداستانی مردمان ممکن نخواهد شد؛ زیرا شعر، کاشف اشتراکات جامعه و راوی افسون مهر و دوستی است.
وى در تأکیدى دوباره با اشاره به زندگى مسالمتآمیز پیروان ادیان و مذاهب در کشورمان، بیان کرد: سرزمین ایران اسلامی به این دلیل ارجمند و گرانقدر است که مردمانی معتقد به ادیان توحیدی و مذاهب دور و نزدیک، به یگانگی و مهر و احترام، دست در دست یکدیگر دارند و بی هیچ فخر و فاصلهای، همراه و همدل هستند. شعر امروز هم متعهد است که با زبانی فصیح به این ارجمندی دامن بزند و برگزاری همایش شعر «یاران یکدل» در شهر تربتجام که به راستی، یکی از کانونهای وحدت مذاهب اسلامی است، تأییدی بر این تعهد است که امیدواریم دو چندان به دوستی و مهرورزی بینجامد.
معاون فرهنگى بنیاد شعر و ادبیات داستانی در بخش دیگرى از سخنان خود با ابراز خرسندی از به ثمر نشستن موضوع توجه به انجمنهای شعر و داستان در شهرهای مختلف کشور، تصریح کرد: در واقع برگزاری این جشنواره توسط انجمن ادبی «جام جهانبین» تربتجام، نشاندهنده یافتن راه درست ارتباط با حلقههای پرشور شعر و داستان در اقصی نقاط کشور از سوی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان است.
جلالى ادامه داد: امیدواریم با بهرهگیری از تجربه همکاری بنیاد با انجمن شعر «جام جهانبین» تربتجام، بتوانیم این جشنوار را در سالهای آینده نیز در دیگر شهرهای کشورمان که دارای بافت جمعیتی تلفیقی از اهل تسنن و شیعیان هستند تکرار کنیم.
سخنان معاون فرهنگى بنیاد شعر و ادبیان داستانى ایرانیان در این همایش با قدردانى از مردم شریف و میهماننواز تربتجام، شاعران پیشکسوت و جوان این شهرستان شرقى کشور، اداره ارشاد اسلامی شهر تربتجام و مسئولان این شهرستان و نیز فراموش ناشدنى خواندن زیارت گروهی مزار و بقعه شیخ احمد جامی، عارف نامی ایران کهن، پایان یافت.
برگزیدگان «یاران یکدل»
شعرخوانى شاعران و همچنین تجلیل از یک عمر تلاش محمدعمر عبدیبِزدی، شاعر پیشکسوت و اهل تسنن تربتجام، اجراى موسیقى مقامى خراسانى و اهداى جوایز به صاحبان آثار برتر ارسالى به این همایش، از دیگر برنامههاى همایش شعر «یاران یکدل» بود.
بنا بر اعلام این گزارش، هیأت داوران همایش «یاران یکدل» متشکل از جواد محقق، اسماعیل امینی، غلامرضا طریقی و علیمحمد مؤدب، پس از بررسى و داورى اشعار ارسال شده به دبیرخانه همایش، سه برگزیده این همایش را انتخاب و معرفى کردند.

بر این اساس، شعبانعلی یازرلو و قاسم بای هر دو از استان گلستان و محمدصادق آتشی از یزد، به عنوان نفرات برگزیده این همایش معرفى شدند. از برگزیدگان این همایش با اهداى لوح یادبود و جایزه نقدی تقدیر به عمل آمد.
بر پایه این گزارش، دلشاد عظیمی، رییس شورای اسلامى شهر تربت جام، بهرام پور، رییس اداره آموزش و پرورش، حسین جامی الاحمدی، نماینده امام جمعه اهل تسنن و تولیت مزار عارف احمد جامی و علیرضا قیامتی، پژوهشگر ادبی، نیز از دیگر چهره های حاضر در این مراسم بودند.
لینک کوتاه: http://bit.ly/2Ou36dk