description متن perm_media گالری تصاویر volume_up مستندات صوتی videocam مستندات ویدئویی
14 جولای 2018
description
صبح امروز در حسینیه جماران؛

هشتمین جایزه پروین اعتصامی، به کار خود پایان داد

آئین اختتامیه هشتمین جایزه ادبی پروین اعتصامی صبح امروز در حسینیه جماران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، در این مراسم محسن جوادی،‌ معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام مهدوی راد دبیر علمی جایزه پروین اعتصامی، اعضای هیات علمی و داوران هشتمین جایزه ادبی پروین اعتصامی و جمعی از نویسندگان، شاعران و اهالی فرهنگ حضور داشتند.

در ابتدای برنامه، گیتی خامنه که اجرای این را مراسم را برعهده داشت، ‌ پیام دکتر معصومه ابتکار،‌ معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و امور خانواده را قرائت کرد. ابتکار در این پیام به نقش پدر پروین در بالندگی و زندگی فرهنگی او اشاره ویژه‌ای داشت و همچنین به مضامین عمیق مناظرات پروین در اشعار خود نیز پرداخته بود.

سخنران بعدی مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی‌راد بود. مهدوی‌راد بانوان حاضر در مراسم را به خواندن کتاب «فاطمه، فاطمه است» نوشته علی شریعتی دعوت کرد و اذعان داشت که حضرت فاطمه در تمام زمان‌ها برای زنان الگوی کاملی است.

وی سپس درباره پروین و ویژگی‌های اشعارش توضیح داد: پروین شاعر بی‌نظیری است. برایم همیشه این مساله جای پرسش بوده که پروین چگونه به سرچشمه مضامین عرفانی دست پیدا کرده است و سرچشمه این مضامین انسانی از کجاست. شعر پروین این شایستگی را دارد که جهانی شود و در کشورهای عربی مطلعم که خوشبختانه این اتفاق رخ داده است.

دبیر هشتمین جایزه ادبی پروین اعتصامی درباره علت نامگذاری این جایزه عنوان کرد: شعرهای پروین جاودانه است و ارزش‌های انسانی در شعر او موج می‌زند. شعر پروین جهانشمول و زمانشمول است. در اشعار او مضامین نابی مانند ستم‌ستیزی، مظلوم‌گرایی،‌ خدانگری و انسان‌دوستی بسیار به چشم می‌آید. همه باید به اشعار پروین مراجع کنند تا نگاه هوشمندانه وی را به هستی درک کنند.

در ادامه محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیام خود خود را درباره جایزه ادبی پروین و رسالت این جایزه برای حاضرین خواند و گفت: پروین در شعر خود چشم ناظران را مسحور زیبایی مضامین شعری خود کرده است.

معاون فرهنگی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه عنوان کرد: شعر پروین شعر اوج گرفتن آدمی و محدودنشدن او به خواسته‌های تن است.

در ادامه این برنامه، برگزیدگان بخش پژوهش‌های ادبی، ادبیات نمایشی، ادبیات کودک ، شعر و ادبیات داستانی معرفی و تقدیر شدند.

در انتهای مراسم مهدی قزلی از همه دست‌اندرکاران این جایزه تشکر کرد و گفت: تغییر مکان برگزاری اختتامیه جایزه برای من یک افتخار است.

یادآور می‌شود، آئین پایانی جایزه ادبی جایزه پروین اعتصامی که مهمترین رویداد ادبی زنان به شمار می‌رود، صبح امروز شنبه ۲۳ تیرماه با معرفی برندگان بخش‌های مختلف در حسینیه جماران برگزار شد.

بخش شعر

ـ اگر تو بودی امروز شنبه بود/ اثر فریبا شادلو/ نشر چشمه (شایسته تقدیر)

ـ لیلی آذر/ اثر اعظم سعادتمند/ انتشارات شهرستان ادب (شایسته تقدیر)

بخش پژوهش‌های ادبی (دو اثر برگزیده مشترک)

ـ ادبیات بینافرهنگی نویسندگان برون‌تبار در آلمان/ نوشته نرجس خدایی/ انتشارات علمی و فرهنگی

ـ مکتب های ادبی جهان / مریم حسینی/ انتشارات فاطمی

بخش ادبیات نمایشی

ـ دور از دسترس اطفال نگهداری شود/ اثر فرشته فرشاد/ نشر آواژ (شایسته تقدیر)

بخش ادبیات کودک 

ـ خداحافظی در خیابان پاییز/ شاعر: مریم اسلامی/ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان (شایسته تقدیر)

ـ شاخ دماغی‌ها/ نویسنده: سیده عذرا موسوی/ شهرستان ادب (شایسته تقدیر)

بخش  ادبیات داستانی

بگذار تروا بسوزد/ نوشته آناهیتا آروان/ انتشارات علمی و فرهنگی (شایسته تقدیر)